Monday, May 27, 2013

FACADA "Nadir" 2013


Facada este o trupa grindcore din Brazilia. Activi inca din 2003, au in palmarez cateva demo-uri, un dvd lansat in 2011 si 3 albume de studio. In ianuarie 2013  cei 4 au lansat un full-lenght numit "Nadir"(asta fiind al 3-lea) la Black Hole Productions. Acesta contine 20 de piese  - aproximativ 25 minute de nebunie. Soundul este un mix de grindcore/crust/hardcore cu mici nuante de death, plus ca e si destul de crud sunetul ceea ce ofera o adevarata placere la auditia materialului. Dupa cum bine stiti brazilienii se pricep la muzica grea... Tobele suna rapid si bine puse la punct, chitarile de asemenea dau tonul grindcore ca in completare sa vina vocalul expresiv. Albumul este mega energic, in corelatie cu temele abordate in general despre societate/viata  se vede multa atitudine. E un must listen pentru toti grinderii.
p.s. Facada din portugheza inseamna "lovitura de cutit" sau "injunghiere".


Nick aka Fieldy

Thursday, May 23, 2013

HEAD CLEANER "Of worms and men" 2013


Head Cleaner este o trupa death metal/grindcore din Grecia formata din 4 membri. Activitatea si-au inceput-o in 2002. Din 2004 pana in 2009 au facut o pauza dupa care iarasi s-au apucat de treaba intr-o componenta noua, din cea veche a ramas doar vocalistul. Au la activ 3 albume (inclusiv asta din 2013) si cateva ep-uri si aparitii pe compilatii. Pe 22 aprilie au lansat cel de-al 3-lea full-lenght " Of worms and men" la United Guttural Records. Albumul se evidentiaza printr-un mix interesant de death si grindcore cu influente groove metal si chiar mici incursiuni de hardcore. La capitolul instrumental toate instrumentele se aud bine, in special am remarcat sunetul bass-ului care nu s-a lasat deloc in umbra. Tobele evident o ard in ritmuri grindcore/harcore. Riff-urile chitarii sunt cele care suna mai groove, iar vocalul agresiv isi face bine meseria. Mi-au placut in special piesele "game rules" , "it's now safe to turn off your mind" , "one more nail in the coffin of peace".
Aici puteti audia albumul in intregime  http://unitedguttural.net/album/head-cleaner-of-worms-and-men



Nick aka Fieldy

Friday, May 17, 2013

14.06.2013 TRIBUTE TO SLAYER @ Albion


Pe data de 14 iunie, 2013, ora 20:00, va invitam la Tribute to Slayer, concert organizat in memoria celebrului chitarist Jeff Hanneman. Legenda trash-ului american a decedat pe 2 mai 2013, insa va ramane pentru totdeauna in memoria fanilor muzicii metal.
La concert va evolua un cover band format din:
Valentin Valuta (Seas on the moon) - chitara
Serghei Denisov (Aeon of death) - chitara
Vadim Ojog (Infected rain) - chitara
Sorin Mutelica - chitara
Vladimir Babici (Infected rain) - bass
Eugen Valuta (Seas on the moon/ infected rain) - drums
Rusu Dumitru (Aeon of death) - vocal
Octav Casian (Axident/ Tons of powder) - vocal
...si altii
Invitati speciali vor fi trupa Tons of Powdert (trashcore) formati in martie 2013.
Toti iubitorii de death/trash metal si nu numai sunt asteptati la concert!
Intrare: 50 lei
https://www.facebook.com/events/338820066244679/