Monday, March 30, 2015

Excavator Muzical I



De la inceputul anului au trecut deja 3 luni si am hotarat sa fac un mic total la albumelor care mi s-au parut destul de okey, vorba multa ochiul vanat, scoatem tazu din nitralca si sa incepem.

Marduk – Frontschwein (19 ianuarie 2015, CenturyMedia)


La tusa de Anul Nou l-au pierdut pe tobarul Lars Broddesson  peredoznit prin padurile Norvegiene. In ajutor a sarit polojenetsul din Soils of Fate, Fredrik Widigs, si impreuna cu el au inceput a coace cel de-al 13-lea album al trupei, cu ajutoru lui Bezeelbub si a preamaritei Lilith, hatea nahui toata demonimea asta. 

Albumul este axat in intregime pe tematica celui de al doilea razboi mondial, moment care imi place si mie foarte mult. Din punct de vedere liric este destul de divers, baietii fiind bine documentati la capitolul istorie, stiind exact despre ce canta (ex: Afrika, 503, Nebelwerfer, Wartheland, Doomsday Elite, Warschau III Necropolis). Anume temele din piese si au facut interpretarea la nivel instrumental sa varieze de la una la alta,iar ca rezultat albumul nu e transformat intr-o avalansa de zgomot continua, si poate fi asultat si de oameni care nu prea au treaba cu acest stil. Primele 3 piese merg rapid si fara compromis, exact clasica Mardukului de 15 ani dupa Panzer Division, mai departe un mix intre Marduk cu elemente de Funeral Mist (cel mai probabil din cauza lui Mortuus, care baga in ambele trupe). Verdict final: e un album foarte inteligent, structurat, are viteza, pasaje mai lente unde te lasa sa-ti iai o gura de aer, lucrul lui Morgaan (chitaristul) e incredibil, are atmosfera, factor mai grotesc pe alocuri, in piesa Nebelwerfer poti simti adierea mortii. Se prescrie spre ascultare mai ales in orele intunecate, pentru un efect mai crucial.






Bloodscribe – Prelude To Apocalypse (10 februarie 2015, Gore House Productions)

O trupa cu experienta, formata in 2004, Los Angeles (California),dea lungul timpului avand o multime de concerte, a scos vreo 4 demo, dar abia acum si-a scos albumul de debut, formata de catre unul din mebrii ’’Sick’’ - Dennis Martinez. 
Albumul a iesit sub egida celor din ’’Gore House Productions’’, contine 10 piese, cu un total playing = 25 min. Albumul repzezinta o gura proaspata in felie brutal death metalului, un mix intre oldschool si slam. Chitarile sunt inscrise foarte bine, momente groovy & catchy intorci cu lopata, bassul il urmeaza mereu, incepand cu ’’Pantheon of Lies’’ se aseaza pe deplin in capul mesei, fiind auzit foarte bine si clar, jucand foarte ritmic pe parcursul albumului. Drumming-ul e si el la nivel, sound-ul la snare foarte nice, tempouri de progresie si regresie de la snare -> tomuri si invers + double bass-ul fac o salata naturala pentru urechi, fara E-uri. Daca sa luam voxul destul de variat si el, buna maniera de interpretare, redare la microfon, fiind bine deslusit, variat si el. Vine ca o glotca de leu, pentru mine l-am asociat cu Samuel Townsley (Condemned).



Daca esti un fan Internal Bleeding / Dying Fetus ai ce gasi interesant aici: naturalete, lipsa de matse, femei taiete etc. cum e la moda printre pseudopodele sintetice de acum. Dam naturale nu legale ;)
Piese preferate as remarca: Pantheon of Lies, Burning Bridges, Castrating Humanity, In Ruins, Kingdoms Fall.





Nervous Impulse – Time To Panic (10 februarie 2015, Blast Head Records)
La ascultarea acestui album varianta cu  ’’Зделай паузу - скушай Twix’’ - aici ne prokanaet.
’’Зделай паузу - вытри кровь из ушей’’ – cam asta o sa faca multi.
Pe parcursul a celor 15 piese avem parte de o maniera halucinanta de interpretare, un mix intre tech death si grindcore, instrumentele fiind inscrise foarte clar, basul fiind impins mult in fata, undeori da impresia ca acus se rup strunele si te lovesc peste ebala. Partea vocala e si ea destul de nestandarta, vocalistul pe tot albumul bagand tripleta sa fermecata (gurgles, scream si pigging), temele abordate fiind standarte pentru grindcore: chizda, bani si rockandroll, adica politica, razboi, probleme sociale. Un album cu o doza anarho-furioasa level 100 care rupe hainele de pe tine. Mult aici nu-i de filozofat scormolind cu degetul in nas. It’s not about boobies, is about transistors aka feelings.
Si la final, ca orice band ce se respecta, face un cover la grind idols, astia au facut la bostaneii din Agoraphobic Nosebleed :]
Disonanta, schizofrenie, high pressure – treaba asta iti vor rupe strelshile la spidometru. Off Canada asta...



Putrid Offal – Mature Necropsy (10 februarie 2015, Kaotoxin Records)
Aceasta trupa a fost formata la inceputul anilor 90 in Franta, a avut o multime de demo, split-uri asa trupe precum Agathocles, Suppuration, insa soarta lor nu a fost vesela si prin ’94 se destrama, membrii fiind implicati in alte proiecte proprii.
Acum s-au reanimat prin 2015, s-au ocupat intensiv de repetitii, au remasterizat / reprodus practic tot ce au creat in trecut, au mai inscris si careva piese noi, iar din toata treaba asta rezultat un album compus din 2 CD-uri cu un total de 33 piese: primul CD e format din piese absolut noi, printre care avem 2 coveruri, si anume Freddy Krueger (S.O.D. cover) si Sane Men (Nerve cover). CD2 contine piese reinscrise de pe materialele mai vechi.
Toata munca asta dat roada unui ceaun de oldschool deathgrind fara compromisuri in vena Regurgitate, General Surgery, Dead Infection, vechiul Exhumed care te loveste din toate partile si te lasa cu gura punga. Old school mentality, riffuri murdare impletindu-se pizdos, vocal macabru combinat cu backing scream, bass distrugator , sticky icky, drumming sever. 
O bucata foarte buna tinand cont ca atat timp a stat in paragina acest proiect, care cu usurinta a futut botul ultimului Carcass, si nu ma luati amu la pula cu vezi ca Carcass nu canta demult asa. Chill brozers, eu asa asteptam sa sune Carcass-ul acum ;)
Spre deosebire cu materialul anilor 90, inregistrarea si mixul corespunde anului in care ne aflam, iar eu consider ca e un comeback destul de solid pentru acest taraf de muzica tiganeasca.

                                          

Cam astea ar fi la moment, mai pot mentiona noul Psycroptic, Napalm Death, insa le-am ascultat doar superficial, in timpul apropiat schimbam situatia.
Chiuiala pentru checkuiala, multumiri pentru vizita, mai intrati, avem blast beaturi.
@Misarubka.

Wednesday, March 25, 2015

25.04.2015 CHRONOSPHERE (Thrash metal/Greece) + Local Support @ Albion Club,Chisinau


Inkaholic Booking - Moldova si Hammer and tongs - tour and promotions prezinta CHRONOSPHERE (Thrash Metal/ Atena,Grecia) live in Chisinau.
CHRONOSPHERE s-a format in 2009 de catre Sypros Lafias (vocal/chitara) si Kostas Spades (bass/back vocal). La inceput au explorat old-school thrash metalul ca mai apoi sa-si schimbe un pic directia muzicala spre noul val de thrash metal. In prezent membrii trupei sunt: Sypros Lafias (vocal/chitara), Kostas Spades (bass/back vocal), Thanos Krommidas (tobe), Panos Tsampras (chitara/back vocal).
Trupa are in palmarez 2 albume full-lenght, "Envirusment" lansat in 2012 si "Embracing Oblivion" lansat in 2014.


Asa dar sambata, 25 aprilie invitam toti amatorii de muzica extrema la un dezmat de primavara alaturi de grecii de la CHRONOSPHERE.
https://www.facebook.com/ChronosphereGr


LOCAL SUPPORT:
WALK ALONE (hardcore/punk)
https://www.facebook.com/walkalonemdhc
http://walkalone.bandcamp.com/

AUTIST (crossover/thrash metal)

Club ALBION
Ora 20:00
Pret 100 LEI

https://www.facebook.com/inkaholic.booking
https://www.facebook.com/tour.and.promotions

01 and 02 May ABNORMYNDEFFECT live in Ukraine


Grinderii basarabeni de la ABNORMYNDEFFECT vor sustine 2 concerte in Ukraina.
1 mai 2015 vor distruge orasul Zhytomyr in cadrul Zhytomyr Metal Attack 5 alaturi de trupele ucrainene Acid Terror (Crossover/Thrash metal, Kiev) si Hellfound (Groove/Death Metal, Zhytomyr).

2 mai 2015 vine si randul Kievului, in cadrul The Murder Dog Gig, basarabenii vor canta alaturi
de ЗОМБІ ЇДЯТЬ МОЇХ СУСІДІВ (thrash/grind/hc) http://vk.com/zombigrindclub, Foible Instinct (grindcore) http://vk.com/foibleinstinct , Adharma (crossover/thrashcore) http://vk.com/adharma , RapeKit (pornogrind/downtuned punk)  http://vk.com/rapekit_grind

Ukraine Be Prepared!

Share & Support https://vk.com/event88431821 

Tuesday, March 10, 2015

Death Metal Supremacy 4 (7 martie 2015, Cluj Napoca)

In data de 7 martie, la Cluj-Napoca, in ajun de sarbatori, Bloodlust Booking a organizat un eveniment pe care nu am avut cum sa-l scap – Death Metal Supremacy 4! 

Spre rusinea mea, nu prea am auzit de editiile anterioare, exceptie facand editia III, in cadrul careia au evoluat Sacramental Blood (Serbia) & VxPxOxAxAxWxAxMxC (Austria). Prima trupa trebuia sa vina si pe la Chisinau in cadrul Brutal Attack 3 (2008), a doua a vizitat recent Chisinaul, prin 2013. 
Cu fiecare editie acest festival ia amploare si uite ca la editia 4 sa format un line-up, care m-a lasat cu bale la gura:
   Malpraxis (Romania) / VxPxOxAxAxWxAxMxC (Austria) / Formless Terror (Macedonia) / Defeated Sanity (Germania).



Tinand cont ca demult tot cautam sa-i aducem pe Defeated Sanity in Republica Moldova, cand am vazut afisul de la Cluj Napoca, am luat 2 pastile de Cardiolin :)) si am inceput a ma pregati pentru aceasta zi rosie in calendar. Din oameni care se anuntau ca merg cu mine au fost lume de la Chisinau dar si amici din diferite colturi ale Romaniei, dar toti in ajun de concert s-au trezit corigenti la capitolul financiar sau cu probleme de alta origine, asa ca din Republica Moldova am pornit doar eu cu fratele Grindhop (Abnormyndeffect).
Drumul catre Cluj a fost vesel, cu omul asta nu voi sta niciodata cu degetul in nas plictisindu-ma :)).  Ajunsi la destinatie, dimineata pe la ora 5, am tinut cale catre hostel ’’Transylvania’’, unde urma sa fim cazati ..si mare mi-a fost uimirea cand ajuns acolo, dau nas in nas cu Konstanin (vocalistul) – legenda vie care a stat la baza Despondency.. shiiit, am ajuns sa o traiesc si pe asta. Avand ca deviza – ’’sleep is for the weak’’ & ’’To live and die in LA’’, am lasat somnul la o parte si am stat de vorba cu ei, baietii fiind placut surprinsi cand au auzit ca facem un drum de peste 1000km pentru ai vedea :)) 
Dupa un timp ei au pornit spre Flying Circus Pubb, unde mai aveau pregatiri / soundcheck,  iar noi am facut o tura a orasului, un oras foarte dragut, care isi pastreaza valorile culturale, nu ca la Chisinau, care-s in stare sa demoleze o cladire din sec. 19 si sa-si faca o sala de biliard pentru cocalari exclusivisti. Anotimpul era cu soare, pasarele ciripeau prin parcuri, iar noi pana la ora concertului ne-am oprit la cate un Ciuc - inca una si ma duc, si tot asa pana la vreo 12 unitati, intr-un local, barman-ul caruia a ramas si el uimit de unde tinem cale, si arunca in noi cu tequila din partea casei, si Nicolae Sulac dadea din boxe, sa auzit si la Cluj, ye! Tot aici am chemat sa ne viziteze o basarabeanca stabilita aici la studii - Cristina Talmaci aka Taracan, si astfel am petrecut pana spre ora 20, cand pornisem spre club.


Sorbind bere la un pret foarte special, urcau in scena prima trupa:

Malpraxis: Sa fiu sincer, pana atunci nu am auzit foarte mult de de ei, asa c a fost o experienta in premiera pentru mine, doar pe tobar l-am recunoscut, dupa din trecutul sau din Necrovile. S-au prezentat destul de viu, au un death din ala groovy, catchy, fluidizat, a la Dying Fetus si din primele momente flocosii au inceput a scutura perucile. Din cate m-am mai informat la revenirea mea acasa, trupa e relativ noua, au un EP, iar daca-si vor mentine directia ascendenta de dezvoltare prin materiale calitative, m-ar interesa, caci bucati gen ’’Cold Blood Mutilation’’ imi plac, fara gluma.


VxPxOxAxAxWxAxMxC (Vaginal Penetration of an Amelus with a Musty Carrot): a doua trupa ce a urcat pe scena prezinta o mixtura romantica goregrind din Austria, muzica sub care poti sa-ti invarti bunicuta la un tango, dupa ce ai spalat-o in apele rupte de femei gravide. Daca unii nu s-au prins se stie ca aici totul e in gluma, dansuri, veselie. Dar din toata gluma asta un fapt curios e ala ca vocalistul canta fara aparataj de schimbare a vocii, si totul e la 100% natural, vocal din asta nu am mai intalnit Fiecare se misca din ce avea si cum putea, sa dat si un concurs de flotari pentru cei mai energici. Foarte veseli baietii atat in scena, cat si in afara ei.

Formless Terror: a fost trupa nr. 3 ce a urcat pe scena, de la inceput parca aveau ceva probleme cu sunteul, de pe la jumatatea programului spre final treaba mergea mai bine si chiar foarte bine. Dupa discoteca austriecilor, aici am avut in program un platou de satane, incornorati, suflete negre, ochi in mucegai cu tot tacamul, instrumental destul de tehnic si raw, iar voxul imi starnea niste asocieri cu Matti Way, cunoscatorii il stiu, care nu google it :)). Macedonenii astia chiar o ard foarte ok, nu in zadar stau semnati la Sevared Records, care prezinta cuibul a multor minti anormale :))

Defeated Sanity: iubirea mea, una din cea mai puternica, complexa si originala trupa de brutal death, trupa care impreuna cu albumul ‘’ Passages Into Deformity’’ (2013) a inflorit pe deplin, exact ca o fata la 20 de ani, album iesit exact la 20 de ani de la formare, trupa formata de catre tatal Wolfgang Teske si fiul sau Lille Gruber (tobosarul), parinte care a dezvoltat un diamant in persoana lui Gruber, un adevarat pilon al BDM-ului duce mai departe steagul DS alaturi de alte talente precum Kristian Kuhn(chitara), Konstantin Luhring (vocal), Jacob Schmidt (bass). Pentru mine ei sunt ca un BMW Seria 7, motor biturbo v12, una din cele mai organice trupe, vorba aia - calitate germana. Si uite ca cu ‘’Intitiation’’ prestatia lor a inceput, si tot odata si mosh-ul, de la atmosfera incinsa la scurt timp podeaua sa facut uda, de cadeam ne ridicam si dansam mai departe ca niste draci pe tigaie. Sunet perfect, pasajele imi jucau in cap si le auzeam si in jur, ma simteam ca un ceas elvetian, sincronizare interpretare la super rank. Ce mi-a placut in club e ca nu m-am simtit deloc strain, atmosfera vesela cu toti din jur, mai ales cu aia din pit, am facut si 3 sarituri, de pe scena si nu ca din astea ‘’hey catch me’’, dar din astea gen ‘’fie ce a fi’’ – you only live once, si in rezultat totul adecurs fara incidente, fara clisee pe care la noi in Republica Moldova le mai intalnim inca.

Cireasa de pe tort a fost o dedicatie din partea trupei pentru mine si Radu, pentru miscarea Brutal Basarabia! piesa Perspectives! – cu indemnul: veniti la concerte bixelor (fetitelor) si sustineti miscarea. Lasati rocaritul asta de youtube. :)

Cum spuneam atmosfera a fost foarte faina, preturile la fel, cat pe bautura, atat pe bilet sau merch. Totul mi sa parut destul de fair, nu inteleg de ce unii cam se vaicareau ca e 40roni intrarea. Se merita fratilor, in caz ca stii cine vine sa-ti cante, si poti sa simti cat cantaresc.

Asa ca pe viitor, sustineti toata treaba care o face baiatul asta -  Paul Lucian aka Bloodlust Booking, pentru ca face o treaba foarte buna si merita sustinut, o face pentru voi, pentru oras, pentru distractie, nu o face ca sa-si ia ghete si toale de pe urma voastra.. din contra se lasa cu chestii mai nedorite, insa nu e de comepetenta mea sa le dezvaluiesc acum.
Am cunoscut oameni noi, buni, asta e bine si cel mai important, sa ne auzim de bine la evenimentele din viitor!
Kepp the underground alive!
Salutari si ganduri bune! Tudor aka Misarubka. \m/