Saturday, September 28, 2013

File din istorie: NECROSIS



     Trupa NECROSIS a fost formata in 1995, la inceput se numeau NECROSIS BIRTHRATE. In 1996 au cantat pentru prima data live in sustinerea alegerii presedintelui R.M. Petru Lucinschi. In perioada 1995-1996 au avult loc mai multe schimbari in componenta trupei ca ulterior sa li se alature cei mai buni muzicieni death metal din acea vreme. Dupa destramarea trupei majoritatea membrilor si-au format propriile trupe sau s-au alaturat unora deja existente. Intr-un cuvant aceasta trupa a fost un imbold serios pentru dezvoltarea scenei metal basarabene.
      Incepand din 1994 cand abia se puneau bazele trupei, baietii cantau rock rusesc, rock’n’roll cu influente punk ca mai apoi sa exploreze stiluri ca trash-core(1995), trash/death(1996), death metal/trash(1997) si spre final death/trash/black/grindcore. In acea perioada cand trupele autohtone din primul val de muzica extrema de la inceputul anilor 90 ( Zombie attack, Sarcoma I, Sarcoma II, Supposed Blasphemy, Soul Absurd, Uthopia, Mistral, Accident, L.S.D., Paradox, Exorcist, Marazm, Noise, Pantheon etc) erau desfiintate sau pe ultima suta de metri, NECROSIS a fost o punte spre al 2-lea val care la randul sau a cuprins trupe ca Witch Desire, Inferialis, Ad Patres, Empathologocal Necroticism, Seas on the moon, Suicide, Fatal etc. Au sustinut mai multe zeci de concerte atat in Chisinau cat si in Tiraspol, au organizat festivalul „Renasterea Brutalitatii” (Возрождение Брутальности) si o multime alte concerte atat lor cat si altor trupe. Au fost inregistrate cateva live-uri si 2 demo-uri: „Hydrocephalus” – 1997 si „Golem” – 1998. Au dat mai multe interviuri la radio si la emisiuni tv ca Rock Vagon, Metallunatic s.a. In 1998 trupa s-a destramat insa ulterior a inceput un nou val cu trupe (Disentomb, Butchers/Abnormyndeffect, Sepsys, Carneval, Dakon, Chordewa, Offertorium, Aeon of death, Neuromist, Need 4 speed etc) care au fost influentati cel putin de activitatea trupei NECROSIS.

     Iata membrii care au facut parte din trupa:
VLAD de "S.@.D." - Vocals, texts, arrangements, deathsign
YURA"VASIA" - Vocals
VADIM "SAMOLYOT" - Back vocals,Guitars/solo
ALEXANDR "GALITSYN" - Guitars/rhythms
MAXIM "MüLLER" - Guitars/rhythms
VLAD LOZANOV - Guitars/arrangements
STASIK - Guitars
VICTOR "GOBLIN" - Bass,Guitars rhythms/solo
VLADIMIR "KUZNETS" - Bass
MAXIM "BOMJ" - Bass/music&arrangements
NAZAR "ZAZA" - Drums/director

Va invit sa audiati o piesa de pe demo-ul "Golem" 1998


Celelalte piese le puteti audia pe canalul nostru youtube https://www.youtube.com/user/BrutalBasarabia

                                                                                Live de la ultimul lor concert



Nick aka Fieldy

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

1 comment:

  1. NECROSIS [MOLDOVA] - (08.1998 - LIVE in DK Plovdiv)
    http://youtu.be/I0BsJOF-WIA

    ReplyDelete