Saturday, February 23, 2013

Cronica concert - 10 ani AbnormyndeffectIata am si sarabtorit aniversarea a 10 ani  Abnormyndeffect!
Evenimentul a fost deschis de catre tanara trupa de punk/hardcore Walk Alone care au si lansat un nou EP “Stranglehold”. A fost o deschidere demna, baietii au dat tonul muzicii vesele si asa
s-a  inceput nebunia. Chiar daca inca mai au de lucrat la unele capitole, pe mine unul ma bucura sa aud live muzica mai cruda, mai netocita, asa ca nu pot decat sa le urez baietilor succes si perseverenta.

Urmatorii pe scena au urcat prietenii nostri Aeon of Death care au lansat de curand albumul “Reborn”. Acesti reprezentatni ai scolii vechi de metal moldovenesc incanta publicul de fiecare data cand ies pe scena si de data asta n-a fost o exceptie. Au cantat si un cover a piesei The Prodigy “Fuck Them and Their Law” care a provocat o adevarata nebunie.

Oaspetii din Bucuresti – Mediocracy dupa mine au incantat publicul la maxim, atat prin piese crust/punk rapide cat si ceva mai lent ca piesa “destroy / rebuild”. Ca iubitor de acest stil eu am fost fascinat de ce fac baietii astia. Sunt putine trupe prin est care abordeaza asa gen de muzica si ma bucur ca fratii nostri o fac si calitativ. Nu pot decat sa le urez mult succes in continuare si ii mai asteptam in Moldova.

Momentul culminant al serii a fost cand baietii din Abnormyndeffect au urcat pe scena, inca de la soundcheck oamenii s-au inghesuit in fata scenei dornici de grind. De la primele acorduri a inceput veselia, au fost piese cantate pentru prima data live, de pe noul album cat si piese de pe albumul “betwin”. Personal am stat mai mult sa ascult piesele si am fost uimit de tehnicitatea cu care au cantat si ce energie au emanat, a fost treaba serioasa. Chiar acum ascult albumul lansat "Curtea suprema" si e distrugator de bun, la capitolele tehnicitate/instrumental cat si la versuri/mesaj - jos palaria... e arta pura.

Publicul a fost foarte prietenos, diferit, dornic de muzica, de veselie, s-au distrat toti cum puteau mai bine. Mosh-pitul , circle-pit-ul nicidecum n-au lipsit, chiar si fetele n-au fost impotriva sa se-arunce in “hora”. S-a cantat “la multi ani” si s-a sarbatorit in adevaratul sens al cuvntului!
Multumim organizatorilor, publicului prezent, oaspetilor din Bucuresti precum si invitatilor locali Aeon of death si Walk albone.
Ne vedem la urmatorul eveniment.

Nick aka Fieldy

No comments:

Post a Comment