Thursday, January 16, 2020

Interviu cu NEED4SPEED (Brutal Death / Grind - Chisinau, Moldova)


Need4Speed este o trupa de brutal death / grindcore din Chisinau. Grupul a luat fiinta in 2004 in calitate de side project a doua din cele mai reprezentative trupe din scena brutal death / grind din acea vreme - Emphatological Necroticism si Abnormyndeffect.

BB: Salutare si bine ai venit pe paginile Brutal Basarabia!
Liviu: Salut, si bine v-am gasit!


BB: Cum a fost anul 2019 pentru Need4Speed?
Liviu: 2019 a fost un an greu pentru noi. Am avut multe schimbari, tot in legatura cu asta, am decis sa revenim la proiectul initial need4speed. Acum sintem intr-o componenta stabila, fapt ce ne bucura desigur, dar inca mai avem mult de lucru.

BB: Pe parcursul ultimilor cativa ani ati avut mai multe schimbari de componenta. Cum v-ati adaptat la noua componenta si in ce masura a fost influentata muzica/sunetul in sine? 
Liviu: Intr-adevar, need4speed are o istorie bogata in schimbari de componenta, si toate din cauza plecarii membrilor peste hotare. In 2018 a plecat tobosarul Stefan Babara, atunci ne-am reformat putin si Costea a trecut la tobe iar la voce a venit Iura Grom. Asa a aparut Controversy, un proiect in care am readus mai multe piese preistorice inca din perioada Emphotalogical Necroticism dar intr-o forma mai proaspata, cu elemente de punk si grind. In 2019 pleaca Costea, si in locul lui vine Sergey Sonor. Sergey are o experienta bogata in trupe de metal de la noi, cu gustul firav si tehnica avansata Asa am decis sa revenim la need4speed. Aici avem piese mult mai complicate ca tehnica si variate ca stil: death, brutal si grindcore. Vom continua tot in aceasta directie, poate mai agatam si niste elemente progresive. Cred-ca prin asta si se caracterizeaza need4speed, o combinatie de stiluri.

BB: Pe 22 ianuarie veti canta la Chisinau alaturi de enlgezii de la Ingested si veti merge cu ei in turneu. Ofera-ne detalii despre acest turneu.
Liviu: Da, avem 3 concerte cu Ingested, abia astept sa-i dam o hora cu baetii. Incepem la Bucuresti pe 19, in Quantic. Dupa care mergem la Iasi pe 21 si vom reveni la Chisinau pe 22 unde vom canta alaturi de colegii de breasla din SPD. Ati crezut ca betiile de revelion sau terminat ? Stai ca mai vine una!

BB: Ce planuri aveti pentru 2020?
Liviu: In 2020 obiectivul de baza ramine sa readucem pe scena toate piesele need4speed. Aici avem mult de lucru, cu toate schimbarile care au avut loc. Si daca reusim, poate scoate un EP prin toamna. Turnee mari nu avem planificate deocamdata, poate spre sfarsitul anului vom reusi sa organizam un turneu cu fratii nostri de la Abnormyndeffect. Dar deocamdata e la nivel de ideie.

BB: Lucrati la un nou material discografic? Aveti un concept asupra caruia munciti?
Liviu: Ne-am propus anul acesta sa scoatem un EP experimental, cu piese vechi si noi. Cu toate ca avem material pentru album, avem o ideie sa lansam mai multe EP-uri, fiecare sa contina piesele dintr-o anumita perioada. De exemplu avem piese mostenite din Empathological Necroticism, si eu personal mi-asi dori sa avem un EP dedicat anume acelei perioade, in memoria lui Oleg Visokosov.

BB: Care sunt cele mai mari probleme sau piedici pe care le intalniti in activitatea voasta muzicala?
Liviu: Eu vad cea mai mare problema lipsa localurilor care ar fi deschise pentru concerte underground, fara taxe suplimentare si conditii cosmice. Anul acesta am intles ca se redeschide Albion-ul, si chiar ma bucur ca revine, cel putin o sa avem o alternativa. O alta problema ar fi lipsa de initiativa din partea comunitatii. Traim in perioada in care avem cele mai mari oportunitati de a vedea si aduce trupe mari, si totusi nu avem pentru cine. Exista totusi o mica comunitate care este prezenta la toate concertele (va salut baieti si fete!) that’s our hope. 

BB: Care sunt top 5 albume lansate in 2019 care te-au impresionat?
Liviu: Daca sa-mi aduc aminte cateva albume, cam astea ar fi:
Devourment - Obscene Majesty
BKS - DIY TNT
Tool - Fear Inoculum
Birdflesh - Extreme Graveyard Tornado
Parazitii - Arma secreta


BB: Transmite un mesaj tuturor care ne citesc.
Liviu: Salutare prieteni! Va mutumesc ca sinteti prezenti la evenimente. Multumesc BB pentru promovarea eventului si implicarea in scena underground.
Ne vedem in curind la Ingested, stay brutal si sustineti miscarea!


Nu uitati, pe 22 ianuarie ii poti vedea live pe Need4Speed alaturi de SPD si Ingested [UK] @Bandabar

No comments:

Post a Comment