Monday, January 20, 2020

Interviu cu SELF PROGRAMMED DEAF (Deathcore - Chisinau, Moldova)


SELF PROGRAMMED DEAF este o trupa de deathcore din Chisinau, Moldova formata in 2010.
SELF PROGRAMMED DEAF on facebook

BB: Salutare și bine ai venit pe paginile BB
Vick: Bine v-am găsit! Salutare întregii comunități!

BB: Poți face o trecere în revistă despre cum a fost anul 2019 pentru SPD?
Vick: Daca sa vorbim despre concerte putem zice că nu a fost chiar intens, am avut două concerte la Chişinău în primăvara apoi o dublă în România, Ploiești și București, și deja în toamna iarăși acasă concertul cu trupa Shokran. Important pentru noi e faptul că în 2019 am schimbat procesul de lucru în cadrul trupei, am reușit să ne organizăm studioul nostru propriu, fapt care ne-a mobilizat și în sfârșit am reușit să ne ocupăm de înregistrarea materialului acumulat. În același timp am creat cateva piese noi, btw unele din ele le veți auzi la concertul din 22 ianuarie.

BB: Știu ca ați început sa lucrați în studio. Oferă-ne mai multe detalii in legatură cu materialul pe care urmează să-l lansați.
Vick: Din păcate 2019 sa terminat pe o nota cam proastă - studioul nostru a fost inundat grav fapt care a frânat considerabil procesul și materialul înregistrat care consta din 8 piese, este la moment în etapa de mixare.

BB: Ce planuri aveţi pentru 2020?
Vick: În primul rand trebuie să ne clarificăm cu studioul, suntem nevoiți să găsim altă încăpere și s-o amenajam. Deja după asta vom finisa albumul și vom face merch nou legat de conceptul lui. Totodată vom planifica un turneu în susținerea lui. Referitor la concerte avem la moment câteva propuneri din care unele deja le-am acceptat iar altele le analizăm. Toate le vom anunța pe parcurs.

BB: Aveţi schiţata vreo idée sau direcţie muzicală a unui nou material discografic?
Vick: Cum ziceam, avem deja câteva piese noi, și o direcție conceptuală pentru următorul album. Dorim sa reprezinte starea, emoțiile și greutățile pe care le avem în etapa actuală, care e plina de schimbări și căutări.

BB: Care sunt cele mai mari probleme sau piedici pe care le intalniţi in activitatea voastă muzicală?
Vick: Una din greutăți consta în faptul de a balansa timpul, fiecare avem joburi și alte ocupații personale și e important să ținem activitatea muzicală în prioritate pentru a progresa. Ce ține de piedici aș putea menționa lipsa unor spații bine amenajate pentru concerte, lipsa accesului la instrumente calitative în Moldova, chiar și posibilitățile financiare.

BB: Pe 22 ianuarie veți cânta pe aceeași scena cu trupa engleză Ingested. Ce emoţii şi ce așteptări aveți de la acest concert?
Vick: Emoțiile sunt doar pozitive și suntem siguri că va fi un măcel de care ne vom aduce aminte mult timp. Așteptam atât fețe noi în public cât și să revedem vechile cunoștințe și prieteni din comunitate şi desigur ne vom rupe și noi la maxim sub muzica trupei Ingested.

BB: Care sunt top 5 albume lansate in 2019 care te-au impresionat?
Vick: Foarte greu...Avem gusturi diverse și ar fi imposibil sa facem un top 5 pe placul tuturor, de aia vom menționa fiecare câte un album din 2019 care ne-a marcat.
Eugene: Born of Osiris - The Simulation
Alina: Periphery: Periphery IV: Hail Stan
Vick: Cattle Decapitation: Death Atlas
Ca să fie 5 putem să mai menționăm Car Bomb: Mordial și Whitechapel: The Valley


BB: Transmite un mesaj tuturor care ne citesc.
Vick: Susțineți muzica care vă place în general, support your local bands în particular, implicați-vă, fiți activi și țineți cont că de voi, ascultătorii, depinde mult scena locală, amploarea, numărul și diversitatea evenimentelor!
Stay brutal, keep hydrated, don’t eat yellow snow and at last but not the least - send nudes :)

Nu uitati, pe 22 ianuarie trupa Self Programmed Deaf va concerte la Chisinau alaturi de Need4Speed si Ingested [UK] @Bandabar

No comments:

Post a Comment