Wednesday, December 7, 2016

GIVE ME A BREAK 2


Deci breakcore/hardcore/speedcore/terrorave... Ce avem noi cu asta ?

Ca iubitor de muzică extremă, am călătorit și călătoresc de ceva timp pe tărâmurile muzicale și pot să spun la sigur că muzica are mai multe extremități. Aici vreau să spun cîte ceva despre una din ele.
Multora nu le place ceea ce e numit breakcore din cauza faptului că e prea intens/rupt/haotic/sincopat/zgomotos/dur/neînțeles/obscen și aș putea continua lista. În acelaș timp breakcore-ul nu este un stil de muzică anumit ci o atitudine față de aceasta, o libertate de a o aborda în orce mod, un escape de la orce limite și bariere. Hey, nu vi se pare că vorbesc despre metal ?) Continuăm : mulți dintre protagoniștii cunoscuți ai scenei în cauză au un puternic background din subcultura metal, fie că sunt/au fost membri în formații metal/grind fie că sunt strînși legați de acesta. Pentru mine breakcore este momentul cel mai apropiat de metal din muzica electronică și nu am fost pîn acum la un eveniment de genul  și să nu fie acolo măcar o treime din public metalheads.
Aceasta fiind drept răspuns la întrebarea  din primul enunț, doresc să menționez și să vă invit la un eveniment care promite să fie brutal și pașnic în cele mai bune tradiții BB ! Give Me A Break este petrecerea care își pune scopul de a diversifica scena electronică în Basarabia, de a promova o alternativa sănătoasă în undergroundul electronic. La această ediție îl avem ca oaspete pe m1dlet, producător și DJ de Hardcore\Breakcore\Darkstep din Vilnius care vine cu  durități și intensități care, pe bune, pîn acum le-am auzit doar în metal. Țin să menționez că în Lituania este o practică obișnuită ca concertele de grind/brutal să  continue cu live performance a DJ-ilor de hardcore/breakcore. Și asta nu e ceva straniu dacă ne gîndim la faptul că aceste subculturi împart aceleași valori, atitudini și libertate a exprimării.
Vă invit pe toți pe data de 9 decembrie să diversificați meniul sonor și să faceți parte la o mișcare ce tinde să ne unească pe toți cei care nu stau pe fast-food muzical !

GIVE ME A BREAK 2

M1dlet - Machete (nasenbluten cover)

No comments:

Post a Comment