Wednesday, April 2, 2014

Review: BLOODWAY "Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon" EP 2014


Bloodway
“Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon” EP
2014 I, Voidhanger Records

Soundul brut al acestui CD iti da de inteles ca ai gresit locul de audienta pentru aceasta trupa, ai avea nevoie de o sala clasica de teatru, Bloodway pe scena, cortina rosie la inceput si la final. Personal, gasesc cu dificultate releasuri noi care sa aiba o linie compozitionala bine definita in piese separate si cu atat mai greu in intregul album. De aceea cand gasesc un album/ release/ whatever, deseori il percep ca pe o povestire/piesa de teatru/film, cu salturi, cu coborari, cu subiect. Cred ca s-a inteles deja ca acesta e cazul, chiar daca vorbim de un EP (4 track-uri + intro).
Bloodway reprezinta 3 membri: Costin Chioreanu, Alex Ghita, Mihai Andrei cu Marius Costache la productie, care este responsabil cam de tot ce suna si misca prin undergroundul romanesc acum. Chiar daca pe pagina oficiala Bloodway se spune ca acest proiect a fost abordat diferit din punct de vedere social, si in momentul crearii membrii au incercat sa izoleze pe cat se poate Bloodway de media si aspectul social al “beeing in a band”, totusi acesti membri sunt resposabili prin diferite formule de trupe ca Mediocracy, Environments, RoadkillSoda.
Mai mult despre “Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon” - a iesit un metal, dark metal, sunt sigur ca sunt si oameni care-o sa-l bage-n sludge, oricum este foarte placut sa-l asculti, sunetul brut si viu despre care am vorbit mai sus imi place foarte mult si ma duce spre timpurile cand muzica era mai vie si instrumentele inca sunau asa cum suna ele, fara “corectari”. Emotional, senzatii apropiate am mai avut ascultand Godspeed You! Black Emperor sau Electric Wizard, muzica cu salturi emotionale fine si structura definita.
Si bineinteles partea vizuala, din nou sapca jos pentru Costin Chioreanu. Responsabil pentru partea vizuala si lirica a EP-ului a definit acest produs ca fiind “experiente si carari pe care cineva le poate acumula si descoperi de-a lungul vietii.” Ilustrarile de pe CD si din interior stau la baza expozitiei artistice “Clandestine Hirizons”, semnata de Costin Chioreanu si lansata acum o luna la Milano.
Auditie placuta cetateni.

9/10                                                                                                                                                                          Grindhop 


1 comment:

  1. Trebuie sa-i dau o ascultare si eu. Te imparti? :D
    Bravo!

    ReplyDelete