Tuesday, August 26, 2014

Cerebral Effusion - Idolatry Of The Unethical (review)

Tracklist:
1. Exposed To Abjection
2. Narcissistic Taphonomy
3. Unscrupulous Inebriated Emaciation
4. Consummation
5. Lingering Pulse Of Laceration
6. Terminally Decimating Neurogenesis
7. Defamatory Fetish


Un album care il asteptam foarte mult in acest an, in care mi-am pus mari sperante a venit din partea butcheri-lor din Tara Bascilor (Spania), care au semnat recent cu cei din New Standart Elite.Munca depusa in ultimii 10 a inceput sa dea roade inca din 2010, an in care ''Impulsive Psychopathic Acts'', a fost desemnat unul din cele mai bune albume de pe felie, unde au impartit placinta cu Defeated Sanity si Cerebral Bore.
Pastrandu-si radacinile, trupa care incet dar sigur, si-a facut un nume de respectat pe scena death metal. O cheie a succesului dupa parerea mea e ca mereu au pus accent pe naturalete, simplitate dar cu gust, fara goana dupa viteza si pacate sintetice. De asta aveam nevoie in zilele astea, suprasaturate de balvanci cu blevotina, de un brutal intelectual la 4 ace, vertical, macabru, o bucata de monolit care sa fie sincer cu ascultatorul. 
La sound/productie, acest album nu prea difera de cel din 2010, dar are si particularitatile sale, pe asta chitarile sunt puse mai in fata, devenind si mai clare, riffurile lui Penas si Jabo cuprind tot pachetu intensitate, cand trebuie dau atmosfera, cand e nevoie de niste carbunel in soba, apar la tanc, fiind presurate mereu de flageolete si alte specialitati de casa. Basul la randul sau se strecoara elegant printre acesti 2 baieti, iar Eihar (tobosarul) e piperul si sarea care mentine proaspat acest platou de bucate, in meniu figurand o serie de gravity-blasturi insotite de salturi rapide pe tomuri, sub diverse forme si viteze, paralel joc de pedale care merg ca un ceas elvetian, scazand sau adaugand intensitate cand se cere, deasupra carora ploua cu diferite sunete de la cymbaluri, elegante iarasi si astea.

Partea instrumentala e perfect dozata, albumu a pornit pe o valna de convulsii, iar spre final a scazut precum pulsul unui mortului, toata treaba fiind incununata de vocalul lui Cosme, care e pe de-a dreptul e necrutator, dozat, jocul de intensitate e superb, fara guturale de silicon aruncate aiurea doar de dragul sunetului.

Pentru mine fara indoiala e nr.1 pana acum, daca nici Gorgasm cu tot stuff-ul lor nacrucenii nu l-au detronat, cel mai posibil sa ramana rastignit in top pana la finele anului. Cam asta a fost, daca aveti gura punga, trageti cu urechea mai jos.

..si da, acest album trebuieste de ascultat la niste boxe acceptabile, la alea ale bunicutei tale sau la notebook, nici nu te porni, ca te vei simti de parca rozi niste lolotz.;)

Grotesque and disgusting, the laws of brutality!Penas, Jabo, Eihar and Cosme - you guys fuckin rule! Cheers and beers!

9.5/10

Videoclipul la ''Unscrupulous Inebriated Emaciation'', a iesit destul de haios
Unscrupulous Inebriated Emaciation

No comments:

Post a Comment